Как да изберем снимка, когато поръчваме персонализиран подарък?

 

Когато поръчваме персонализиран подарък, първият критерий, по който избираме снимката за отпечатване, е дали се харесваме как сме излезли. И в това няма нищо странно – персонализираният подарък е нещо нестандартно, което ни се иска да показваме на всеки, а също така е спомен за отминал щастлив момент, който ни се иска да помним винаги. Но дали това, че изглеждаме добре, е достатъчно, за да постигнем желания ефект от подаръка и дали понякога снимката не само, че не успява да придаде своето послание, а дори напротив – тя само разваля ефекта на подаръка?

 

Всеки продукт си има собствена специфика

Помислете каква снимка е най-подходяща за подаръка, който сте избрали – дали да е в цял ръст или портретна. Всеки продукт си има собствена специфика – за картина от снимка и карикатура, например, най-подходящи са снимки в близък план. При тези продукти са важни акцентите, които са най-видими в близък план на снимката, докато за фотоколаж могат да се използват снимки в цял ръст и дори в по-далечен план. Когато поръчвате покана за различен повод, снимката може да бъде избрана без ограничения.

 

Не правете компромис с качеството на снимките

Винаги изпращайте качествени снимки, правени с възможно най-висока резолюция. Доскоро имаше ограничения изображенията да не са правени с мобилен телефон, но днес тези устройства постигат изключителни успехи при правенето на снимки. Избирайте винаги снимки на фокус - не забравяйте, че ако програмите, които обработват изображения, могат да направят чудеса при обработката на цветовете, то фокусът е нещо, което не може да бъде коригирано, ако липсва.

 

Истината е в детайла

Когато поръчвате картина от снимка, например, е добре да знаете, че ефектът се вижда най-добре, когато снимката съдържа детайли. Избягвайте снимки, на които сте облечени в бяло и черно – при тези цветове не се виждат гънките на дрехата, при черното дори липсват светлосенки. Това не позволява да се обработи снимката така, че да изглежда като нарисувана.

Много по-трудно се обработват снимки на бебета и деца, тъй като по лицата им липсват мимически бръчици. Ето защо е важно в такъв случай изображението да съдържа фон с акценти, които да задълбочат ефекта.

 

Фонът на снимката – приятел или враг

 

Когато поръчвате персонализиран подарък, винаги уточнявайте още в първия имейл дали искате фонът на снимката, която изпращате, да се запази или да бъде премахнат. Това пести време и много неудобства при технологичия процес на обработката. 


*    *    *