Поръчка

За да поръчате желания от вас продукт, е необходимо да се регистрирате. Регистрацията е напълно безплатна и означава, че Вие сте съгласни с условията за ползване на електронен магазин www.nestandartniidei.com. В случай на констатиране на фалшива поръчка, “Нестандартни идеи” ЕООД незабавно и без предупреждение блокира достъпа до магазина на съответния потребител и предприема действия, в съответствие с установения от закона ред.

 

Поръчките в сайта се получават 24 часа в денонощието, но се обработват от понеделник до петък от 09:00 до 15:00 часа. Поръчка, получена извън рамките на това работно време, се обработва на следващия работен ден.  Поради спецификата на някои от предлаганите продукти (които се изработват със снимка, предоставена от потребителя), тяхното изработване започва единствено след предварително писмено одобрение на изображението, което ще бъде отпечатано, в случай, че то е обработвано от нас. Срокът за доставка започва да тече от момента, в който “Нестандартни идеи” ЕООД получи одобрението на потребителя по електронна поща.

 

Регистрация

Потребителят има право да разглежда продуктите на сайта анонимно, без да е обвързан с изискване за регистрация. Регистрация се извършва в случаите, когато потребителят поръчва продукти от електронния магазин. Посочените лични данни са защитени и не се предоставят на трети страни, с изключение на случаите, предвидени от закона. Част от информацията, предоставена от потребителя при регистрацията, може да бъде използвана за целите на електронния магазин, което включва изпращане на информационни бюлетини, участие в маркетингови кампании и проучвания. Посочването на неверни  данни прави поръчката невалидна и освобождава "Нестандартни идеи" ЕООД от задължението да изпълни доставката.

Потребителят носи пълната отговорност за опазване на своята парола за достъп до услугите на електронния магазин. “Нестандартни идеи” ЕООД не носи отговорност за поръчки, направени и потвърдени от профила на потребителя без неговото знание.

 

Начини на плащане:

- плащане при доставка (наложен платеж): при получаване на стоката, дължимата сума се заплаща на куриера; в този случай потребителят заплаща на куриера стойността на поръчания продукт, както и стойността на доставката, която е фиксирана и е в размер на 4.50 лв. до офис на куриерска фирма "Еконт Експрес" и 6.00 лв. до адрес на клиента.

- плащане по банков път: заплащането на дължимата сума за поръчаните продукти се извършва чрез банков превод в посочената банкова сметка. След получаване на информация за плащането, започва обработката на конкретната поръчка.

 

Доставка

Доставката на поръчаните продукти се извършва чрез куриерска фирма “Еконт”. Времето за доставка е различно за всеки продукт и е указано в неговите характеристики. В случай, че потребител поръча два или повече продукта с различен срок за доставка, в сила влиза по-дългият срок.

 

Цена на доставка:

- 4.50 лв. до удобен за клиента офис на куриерска фирма "Еконт Експрес" (за територията на цялата страна);

- 6.00 лв.  до адрес на клиента (за територията на цялата страна);

- безплатна доставка до адрес на клиента или удобен офис на куриерска фирма "Еконт Експрес" при поръчка на стойност над 90 лв. (за територията на цялата страна);

 

ВАЖНО! Продуктите се доставят от понеделник до петък, в съответствие с графика за разнос на куриерска фирма "Еконт Експрес". При желание за доставка в събота, доставката се извършва само до офис на куриерска фирма "Еконт Експрес". Доставки в неделя не се извършват.

 

При доставка, потребителят е длъжен да отвори пратката в присъствието на куриера и да провери дали е запазена нейната цялост. Ако е налице повреда на поръчания продукт, потребителят задължително трябва да го обяви на куриера в момента на доставката. В противен случай “Нестандартни идеи” ЕООД не носи отговорност за повредени пратки, които не са обявени в присъствието на куриер.

В случай, че в рамките на установения от закона срок клиент се откаже от поръчан продукт, който няма дефекти, то той заплаща цената на куриерската услуга за връщане на стоката.

 

Рекламации

Съгласно Закона за защита на потребителите:

Чл. 55. (1) Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор от разстояние в срок от 14 работни дни, считано от датата на получаване на стоката.

Чл. 125. (1) Рекламацията се предявява пред търговеца или пред упълномощено от него лице.

(2) Рекламацията се подава устно или писмено.

(3) При предявяване на рекламация потребителят посочва предмета на рекламацията, предпочитания от него начин за удовлетворяване на рекламацията, съответно размера на претендираната сума, и адрес за контакт.

(4) При подаване на рекламация потребителят задължително прилага и документите, на които се основава претенцията:

1.     касова бележка или фактура;

2. протоколи, актове или други документи, установяващи несъответствието на стоката или услугата с договореното;

3. други документи, установяващи претенцията по основание и размер.

Транспортните разходи при рекламация на поръчан продукт без дефекти са за сметка на потребителя и се заплащат на куриера при вземането му за транспортиране обратно към физическия адрес на електронния магазин. Стойността на продукта се възстановява на потребителя чрез пощенски запис или по банков път, след посочване на банкова сметка на адрес office@nestandartniidei.com, в рамките на 30-дневния законовоустановен ред.